Praktijkruimte geopend.

Praktijkruimte geopend.

Het is 8 maart 2019, een nieuwe mijlpaal in de bijna 9-jarige geschiedenis van MC training & coaching. Vandaag vieren we dat de praktijkruimte van MC training & coaching geopend wordt.

De afgelopen jaren stonden in het teken van investering in mezelf. Ik heb o.a. de opleiding ‘masseren vanuit het hart’ gevolgd. Daar heb ik ‘aan den lijve’ mogen ervaren hoe het is om echt met je hart en handen te werken en je intuïtie het werk te laten doen.
Eind 2017 heb ik Breathfulness ontdekt. Wat een fantastische aanvulling in mijn coachingspraktijk. Naast het gesprek is mijn gereedschapskist nu gevuld met ademtechnieken, oefeningen en inzichten waarmee ik mijn coachees echt kan ondersteunen naar een duurzame oplossing. Niet omdat ik hen het advies geef, maar omdat ik hen kan helpen om het antwoord op hun coachingsvraag te laten ontstaan door de coachee zelf vanuit een innerlijk zeker weten. Ik ben ervan overtuigd, dat dit zorgt voor duurzame oplossingen die beklijven.
Dit heeft ertoe geleid dat we  besloten hebben om een praktijkruimte bij ons huis te bouwen, zodat ik daar mijn klanten in een professionele omgeving kan ontvangen. Die praktijkruimte is nu klaar. En daar ben ik heel erg trots op.
Een moment om bij stil te staan.

Onze adem.

Adem in, adem uit. En dat 24 uur per dag. Misschien onbewust één van onze belangrijkste fysieke mechanismen om te kunnen leven.
Immers; we kunnen 3 weken zonder voedsel, we kunnen 3 dagen zonder drinken, we kunnen slechts 3 minuten zonder adem.
Met onze ademcapaciteit kunnen we 70% van de afvalstoffen die ons lichaam produceert, afvoeren. Heel veel mensen gebruiken die ademcapaciteit  slechts voor een deel. We stapelen daardoor afvalstoffen op en kunnen allerlei lichamelijke ongemakken krijgen.

Door het niet geheel gebruiken van onze ademcapaciteit en het vastzetten van de ademhaling, kunnen we ook veel emoties vastzetten. Daardoor ontstaan (emotionele) blokkades en/of patronen die situaties in stand houden waar we last van hebben en die stress opleveren. Veelal leidt dit tot een structureel ervaren onrust op welk levensgebied dan ook.  De adem kan ook hierin een rol vervullen om deze emoties weer te laten stromen en om patronen te doorbreken.
Wat zou er kunnen gebeuren als we bewuster met deze ademhaling om zouden gaan?

Breathfulness.

Alle medewerkers die ik in de loop der jaren ontmoet heb, leerden mij dat ik iets moest ontwikkelen waarmee ik hen kon ondersteunen op hun pad naar levens- en werkplezier. Dat heb ik gevonden in Breathfulness. Een totaalconcept waarin gesprekstechnieken, lichaamswerk en de adem samenkomen. Wat een verademing!
Ondertussen heb ik een aantal klanten mogen ondersteunen op hun pad om hun ervaren onrust om te zetten naar een duurzame oplossing. Deze reactie wil ik u niet onthouden:

“Herken je het gevoel dat je op een rotonde rondjes blijft draaien, dat je niet weet wat wijsheid is?

Al geruime tijd had ik de het idee niet meer op de juiste plek werkzaam te zijn. Vanuit mijn ratio heb ik hierin begeleiding gezocht. Dit heeft mij veel geboden, maar ook realiseerde ik mij dat er meer nodig was: verbinding tussen hoofd – hart – buik.

Breathfulness kwam onverwacht op mijn pad. Niet goed wetend wat dit mij zou brengen maar beseffend dat dit de aanvulling was die ik zocht, ben ik hieraan begonnen.
Wat heb ik tijdens die eerste sessie hard moeten werken om tot een buikademhaling te komen. En wat een teleurstelling om te ervaren dat je zo weinig in contact bent met jezelf!
Hoe bijzonder is het dan ook om al na enkele sessies een bijna vanzelfsprekende cadans van buikademhaling te mogen ervaren. Nog meer bijzonder zijn de inzichten die je vanuit je diepste wezen opdoet. Stapje voor stapje groeiden deze inzichten, kwam ik tot rust, kreeg ik meer zelfvertrouwen en voelde ik mijn innerlijke kracht. En juist vanuit deze innerlijke kracht heb ik in vol vertrouwen mijn keuze kunnen maken en weet ik welke afslag op de rotonde voor mij de juiste is.”

Wilt u graag een keer naar de praktijkruimte komen kijken of wilt u kennis maken met Breathfulness?
Weet dat u van harte welkom bent en neem contact met me op!

  0655368648
  info@marijcoolen.nl