Als ervaren trainer en coach doe ik nu wat ik elke dag het liefste doe: jou helpen om vanuit innerlijke wijsheid in jouw persoonlijke kracht te gaan staan, zodat jij in balans met jezelf en jouw omgeving richting kan geven aan jouw werk en jouw leven. Vol en verrijkt.

De vraag waarmee je bij mij komt kan heel divers zijn. Maar bijna alle vragen hebben te maken met ervaren onrust. Onrust die je ervaart in je werk, in je privéleven, binnen je gezin, binnen je relatie of gewoon in jezelf. Onrust leidt vaak tot stress, energieverlies, slecht slapen, concentratieverlies en onderlinge irritaties. Dat haalt je weg uit je persoonlijke kracht. En dat is jammer, je verdient immers beter. Je bent de moeite waard om op eigen wijze en vanuit een diep weten jouw leven in te richten en daarbij passende keuzes te maken. Een boeiend en mooi proces.
Onrust is vaak de noodzaak en aanzet tot een volgende stap in jouw ontwikkeling. Vanuit dat perspectief bekeken is dat een uitnodiging om nieuwe of andere dingen te gaan doen. Hoe mooi kan dat zijn. Dat kan door een holistische aanpak; appèl doen op je hoofd, je ademhaling en je lichaam. Ik ben graag bereid je daar een handje bij te helpen.

Mijn werkwijze

Jouw hoofd
In je hoofd dwalen allerlei gedachten over afwegingen, argumenten, twijfels en overtuigingen. Deze gedachten kunnen voor veel onrust zorgen. Ik ga met je op pad om deze onrust te onderzoeken en nieuwe perspectieven te ontdekken.
Ik stel je vragen en luister naar jouw verhaal. Ik destilleer daaruit jouw intenties, jouw emoties en jouw behoeften. Je formuleert zelf jouw ideaal toekomstbeeld en jouw wenkend perspectief.
Samen met jou ga ik op onderzoek uit of er nieuwe perspectieven en invalshoeken mogelijk zijn op jouw vraag. Via verschillende werkvormen en gesprekstechnieken komen we tot jouw strategie om met jouw vraag en daarmee samenhangende onrust om te gaan. Na elke sessie ga je op pad met een plan, welke leidt tot een volgende stap. Dit plan is gebaseerd op datgene wat diep in jou verscholen ligt en wat om licht en ruimte vraagt. Het mag zich gaan ontvouwen.
Groei van binnenuit!

Verademing
Jouw hoofd staat garant voor gedachten, besluiten en overwegingen, echter je hebt zoveel meer in huis om in te zetten zodat je jouw richting kan bepalen. Je emoties, intuïtie en creativiteit spelen daarin een grote rol.
We komen daar via onze ademhaling, wat een verademing!
Ademen in en uit, in en uit, 24 uur per dag, je hele leven lang. Zolang je ademt, leef je. De ademhaling is een krachtige energiebron. Je bewust worden van de kracht van je ademhaling, als middel om je op weg te helpen naar jouw wenkend perspectief, dat is mijn streven.
Onrust gaat meestal gepaard met een verkeerde ademhaling. Hoog ademen in een te hoge frequentie leidt tot energieverlies en daarmee tot verstoring van allerlei processen in ons lichaam. In- en uitademen. Zuurstof in je lijf brengen andere afvalstoffen en alles wat je niet (meer) nodig hebt afvoeren. Ademhalingstechnieken helpen je om je lichaam in balans te brengen. Maar ook om emoties los te maken en daarmee blokkades te ontdekken en op te ruimen. Ademhaling opent de weg naar jouw dieper bewustzijn en dus naar andere of nieuwe inzichten en ontdekkingen. Ademhaling geeft ruimte, op alle aspecten van je leven.
Je hoofd en hart in balans brengen. Het een kan niet zonder het ander.
Breathfulness heeft mij geholpen om mezelf kennis, vaardigheden en inzichten eigen te maken. Lees meer over Breathfulness.
Groei van binnenuit!

Lichaamswerk
Verschillende vormen van lichaamswerk zitten in mijn gereedschapskist als coach. Massage met lichte golvende bewegingen, waarbij je lichaam op een zachte en ritmische manier in beweging wordt gebracht. De ontspanning die hieruit voortkomt maakt dat je levensenergie weer gaat stromen en dat je lichaam en geest weer in balans wordt gebracht. Fijn thuiskomen bij jezelf, thuiskomen bij jouw eigen verantwoordelijkheid en jouw eigen persoonlijke kracht, thuiskomen in veiligheid en geborgenheid.
Afgestemd op datgene wat je op dat moment nodig hebt. Ontspanning van lichaam en geest, laten stromen van energie en dichtbij jouw “Ik” komen. Groei van binnenuit!

> Hoe kan ik je ondersteunen bij de ontwikkeling van jouw team?
> Mijn drive om dit werk te doen
> Lees over welke trainingen ik geef